Mevrouw de Boer

persoonlijk | verbindend | inspirerend I positief

Mevrouw de Boer ziet dat vrouwen in de agrarische sector vaak veel ballen in de lucht houden of ballen die niet bij ze passen. Dat veel vrouwen de neiging hebben zichzelf achteraan te zetten, doordat ze zorgzaam zijn, oplossingsgericht en flexibel. Mevrouw de Boer houdt deze vrouwen een spiegel voor en helpt ze in hun kracht te komen. Mevrouw de Boer verzorgt trainingen, coachingsprogramma's en presentaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Deze programma's heeft Mevrouw de Boer exclusief ontwikkeld voor de agrarische sector.

MEVROUW DE BOER

Marlies en Rianne van Zeeland
Mevrouw de Boer is opgericht door de zussen Marlies en Rianne van Zeeland, die alle ins en outs van een agrarische onderneming kennen. Zij zijn opgegroeid in een Brabants gezin met vier dochters, op een gemengd veehouderijbedrijf met melkkoeien en zeugen. De grootste passies die Marlies en Rianne delen, zijn het boerenleven, persoonlijke ontwikkeling, systemisch werk en creativiteit. Daarnaast hebben ze allebei met hun man de zorg over hun (jonge) kinderen. (Lees: Lekker druk!) 

Martine Kruider
Martine verhuisde lang geleden van de stad naar het platteland en omarmde haar nieuwe leven als boerin. Dit ging zelfs zo ver dat ze verschillende boeken en columns schreef over haar avonturen als kersverse boerin. Haar man heeft een biologisch melkveebedrijf in Zeewolde waar ze samen wonen met hun dochter en zoon. Martine is mede-oprichter van leer-werkbedrijf De Basisz, een kringloopwinkel met als doel jongeren opleiden en coachen onderweg in het leven. Samen met Marlies en Rianne bedacht ze het Mevrouw de Boer weekend. Deze weekenden zijn altijd vervuld met wonderschone dingen. ''Als ik de vrouwen tijdens het weekend zie en hoe zij ontdekken waar ze toe in staat zijn, voel ik me heel trots dat ik ook een agri-vrouw ben en mee mag bouwen aan die powervrouwen!''

Blog Grip op tijd - juni 2020

In onze programma's geven we alles wat we hebben. En met alles bedoel ik écht alles.. Het zal je zo duidelijk worden wat ik daar mee bedoel. Laat ik bij het begin beginnen.
Lees meer >>

Blog Pippi Langkous - april 2020

24 april, ik zit in onze tuin en schrijf deze blog. Mijn dochter Lauren van 4 sproeit vrolijk de tuin. Als een Pippi Langkous loopt ze dapper met de tuinslang van het ene tuinperkje naar het andere. Het is zo'n moment waar ik enorm van geniet. De zon schijnt en de vogels fluiten. In de ligboxenstal staat de zender op radio 2 en Gijs Staverman draait muziek waar ik blij van word, U2 met It is a beautiful day. En dit is het ene moment...
Lees meer >>

Agri-vrouw Betty vertelt - april 2020

Vandaag vertelt Jaarprogramma deelneemster Betty over haar avontuur in Nepal. Haar verhaal linkt helemaal aan ons thema van mei: voor jezelf zorgen. Zij besloot namelijk tijdens het Mevrouw de Boer weekend 2018 voor zichzelf te kiezen en nam een grote stap: ze boekte een ticket naar Nepal om te gaan werken in een kindertehuis. Een lang gekoesterde wens waarvan ze niet had gedacht dat het écht werkelijkheid zou worden. Precies een jaar na het weekend vertrok ze naar Nepal. Al vanaf haar puberteit was Betty druk voor en met anderen...tot ze haar rust in Nepal vond.
Lees meer >>

Blog Intuïtie in Zuid-Amerika - februari 2020

Op een druilerige zondag zaten we in de auto toen mijn vriend Paul ineens vroeg: wat denk jij: gaan we een huis kopen, of gaan we eerst nog iets geks doen? Nog vóór hij uitgesproken was riep ik: iets geks doen! Dat huis komt daarna wel. Dat is zo'n helder intuïtief moment: je wéét het gewoon, zonder te weten hoe. Als daarna je ratio en reptielenbrein om de hoek komen kijken, volgen allerlei vragen en overwegingen, angsten en overtuigingen die je stuk voor stuk van je plan af kunnen houden. Maar diep van binnen wist ik gewoon: dit is wat we gaan doen.
Lees meer >>

Blog Vergeten groente - januari 2020

De vraag: Wie ben ik? lijkt binnen de agri-sector een vergeten groente. Je komt hem af en toe weleens tegen, maar hij staat zeker niet standaard op het menu.
Wie ben ik? Een vraag die al besproken werd tijdens Zelfmanagement; een vak, dat 20 jaar geleden al werd gegeven op de HAS in Den Bosch, toen ik er zat. Ik kan me niet herinneren dat iemand uit mijn klas destijds echt blij werd van dat vak. Je kent het wel: we waren 18 en namen het leven niet al te serieus.
Lees meer >>

Blog Whiplash - december 2019

"In 2006, 24 jaar oud en midden in het bruisende studentenleven, ontmoette ik mijn man Martijn op een hele bijzondere manier; namelijk via het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Ik studeerde op dat moment in Wageningen en vond het studentenleven geweldig. Ik ben opgegroeid op de boerderij in het Brabants dorp de Mortel samen met drie zussen en tijdens mijn studie woonde ik midden in de 'stad' met vier huisgenoten, in de oude pastorie. We hadden geen tuin en op woensdagochtend stond tijdens de markt een draaiorgel precies onder mijn raam. De deurtjes van de keuken hingen scheef en het bruin/oranje behang liet stukje bij beetje los, maar dat boeide me niet. Ik voelde me helemaal thuis en ervaarde een enorme vrijheid.
Lees meer >>

Agri-vrouw Joyce vertelt

In evenwicht

Naar jouw gevoel luisteren: voor de één is het zo vanzelfsprekend, voor de ander een lastige kwestie. Maar juist door naar jezelf te luisteren en daar naar te handelen vind je rust en balans en komen innerlijk en uiterlijk in balans. Het is een belangrijke les die Joyce, deelneemster aan het Mevrouw de Boer weekend 2018 en het jaarprogramma, het afgelopen jaar leerde.

Lees meer >>

Blog Automatische piloot - november 2019

Als je nagaat wat je allemaal op de automatische piloot doet, dan kun je blijven schrijven. Die automatische piloot is soms heel handig en efficiënt, doordat je bepaalde dingen op routine doet hoef je er niet telkens opnieuw over na te denken.
Lees meer >>

Blog Stop! - oktober 2019

Ken je dat? Je zoekt naar iets op je computer en je kan het niet vinden. Je voelt de frustratie opkomen. "Ik weet toch zeker dat ik het hier opgeslagen had!" Op zoek zijn naar iets kan gruwelijk veel tijd kosten. Je blijft aan het zoeken. Een aantal keer op dezelfde plekken. En je weet, dat je beter kan stoppen, maar je gaat toch door. Met als resultaat, dat je chagrijnig en moe wordt.
Lees meer >>

Blog Roze helikopter - september 2019

Daar zit ik dan. In ons kantoor in Uden. Het is dinsdagavond 9 uur en tijd voor onze strategische sessie. Alleen zit ik nu in m'n eentje, want Rianne is sinds twee weken met zwangerschapsverlof. Op deze avonden werken Rianne en ik normaal gezien 'aan' ons bedrijf. We stappen uit de actiemodus en in onze helikopter. Met deze - coole, fuchsia - helikopter voorzien van ons kleurrijke logo hangen we dan spreekwoordelijk boven ons bedrijf.
Lees meer >>

Agri-vrouw Marit vertelt

,,Je bent bij Mevrouw de Boer in de beste handen''

Marit koos vorig jaar voor het weekend van Mevrouw de Boer. ,,Ik ben echt op mijn gevoel afgegaan. Ik had niet echt een duidelijke coachingsvraag. Maar het idee van een weekend weg met andere agrarische vrouwen sprak mij enorm aan. Vol spanning vertrokken, maar bij de eerste kennismaking met de coaches en onder genot van een bakkie met de andere agrarische vrouwen, wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dit bijzondere weekend gun ik iedere agrarische vrouw!

Lees meer >>

Agri-vrouw Anita Papen vertelt

'Ik voelde mezelf helemaal opladen'

Gun jezelf dit weekend. Je bent het waard om jezelf te herontdekken!" Anita Papen koos vorig jaar voor het Mevrouw de Boer weekend. Maar eigenlijk gaf haar man haar het welbekende zetje. ,,Toen ik las wat het weekend inhield, was ik erg geraakt. Mijn man zei direct: als je de site je al zo aanspreekt, moet je gaan. Doe maar, wij regelen het hier!'' Anita: ,,Mijn fysiotherapeut had net een dag daarvoor tegen mij gezegd: ik wil graag dat je aan je mentale gezondheid gaat werken; ga iets doen voor jezelf, waar je blij van wordt.'' Toen ik las dat je tijdens het Mevrouw de Boer weekend tijd krijgt om te werken aan jezelf en je dromen, wist ik dat ik daar naartoe wilde.
Lees meer >>