Agri-vrouw Joyce vertelt

Ergens in juli/augustus 2018 werd ik benaderd door Rianne van Mevrouw de Boer. Na een lang telefoongesprek over mijzelf, over hoe het met me ging, waar ik tegen aan loop, wat ik graag anders zou willen etc. kreeg ik de uitnodiging om dat jaar mee te gaan met het Mevrouw de Boer weekend in Bant. Na veel getwijfel heb ik ja gezegd! Ja gezegd tegen. Ja, tegen wat eigenlijk? Ik wist het niet. Een heel weekend samen met andere agrarische vrouwen, werken aan mezelf, aan MIJN doel en volledig in de watten gelegd worden. Wie wil dat nou niet? Ik ben tot op de dag van vandaag enorm dankbaar dat ik die kans gekregen én gepakt heb. Wat heeft het me ontzettend veel gebracht.

Tijdens het weekend in oktober 2018 werd al vrij snel duidelijk wat mijn doel was, namelijk: een eigen bedrijfje. Enkele weken later vond het evaluatiegesprek plaats. Op dat moment besloot ik om het jaartraject van Mevrouw de Boer te gaan volgen. Zo kon ik uitzoeken welke vorm mijn eigen bedrijf moest krijgen en kon ik verder gaan met het werken aan mezelf. In december 2018 ben ik gestart met het jaartraject. Iedere eerste vrijdag van de maand kwamen we met een groep agrarische vrouwen bij elkaar en beleefden we een 'live-dag'. Wat was het waardevol om onze verhalen te kunnen delen met elkaar. Een luisterend oor, herkenning in eenieders verhaal, een hart onder de riem. Het is niet alleen waardevol geweest voor mij, maar zeker ook voor mijn gezin. Van start gaan met mijn eigen bedrijfje, wauw wat ging dat snel! Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n korte periode, zo ver zou komen. Maar niet alleen dat. Ik heb in het afgelopen jaar veel van mezelf gezien en geleerd. Ik heb door middel van de handvatten van de coaches van Mevrouw de Boer diverse dingen weten aan te pakken, ben dingen écht anders gaan doen. Op zo'n manier dat het werkt voor mij én mijn gezin. Het belangrijkste voor mijzelf is denk ik toch wel het stukje 'voor mezelf op komen', op welke manier dan ook. Mede hierdoor heb ik weer rust en balans gevonden. Uiteraard zijn er nog heel veel andere dingen waarin ik ben gegroeid. Ik voel me zekerder. Ik mag er zijn, dat is me wel duidelijk geworden!

Het jaar is voorbij gevlogen en mijn traject zit er inmiddels op. Mocht ik in de toekomst toch weer tegen dingen aanlopen, dan weet ik in ieder geval bij wie ik aan moet kloppen: Mevrouw de Boer!!